Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Straightway Avenir

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Outotec osallistuu mineraaliesiintyminen kehittämiseen Mongoliassa

(Compiler News - 6.10.2010) Outotec on sopinut Mongolian mineraaliesiintymien hyödyntämisestä maan kansallisen kehitysyhtiön NDC:n kanssa. Yhteistyö käsittää tässä vaiheessa Mongolian Sainshandiin kaavaillun kuparisulaton konseptisuunnittelun.

Yhteistyösopimus allekirjoitettiin Mongolian presidentin Elbegdorj Tsakhian Suomen-vierailun aikana.

Kehitysyhtiö NDC on Mongolian suurimpien yksityisten yritysten yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on edistää maan teollisuuden kehittämistä. Mongolian hallitus suunnittelee rakentavansa Sainshandiin teollisuusalueen, jolla jalostetaan mineraaliesiintymiä, kuten Oyu Tolgoin kupariesiintymää.

Outotecin edistykselliset teknologiaratkaisut kattavat koko metallurgisen jalostusketjun mineraaleista aina metalleiksi.

"Meidät valittiin osallistumaan Mongolian kaivos- ja metallurgisen teollisuuden kehittämiseen johtavan teknologiaosaamisemme ja vahvojen toimitusnäyttöjemme ansiosta", Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen toteaa.

Mongolian taloudelle odotetaan nopeaa kasvukäännettä. Maan kuparivarat ovat kansainvälisestikin huomattavat. Maaperästä löytyy myös runsaasti uraania ja kultaa. Metallien ohella maalla on potentiaalia myös hiilentuotantoon.


Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-