Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Sponsa - Portagate Helsinki Straightway Avenir

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Petrealta suomalaista palveluosaamista Puolaan

(Compiler News - 22.9.2010) Turkulainen työikäisten henkilöiden kuntouttamiseen erikoistunut Petrea on avannut myös vientimarkkinoita, sillä kuntoutuskeskus on aloittanut yhteistyön puolalaisen Elblagin kaupungin sosiaali- ja terveysalan organisaatioiden kanssa.

Petrea on tällä viikolla esitellyt Turussa osaamistaan kouluttamalla puolalaisia sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoita. Yhteistyön tavoitteena on siirtää suomalaista kuntoutusmallia Puolaan. Elblagin alueen työvoimapiiri on mukana EU-rahoitteisessa Individual Employment Paths -projektissa, jonka tavoitteena on löytää keinoja yli 45-vuotiaiden pitkäaikaistyöttömien työllistämiseen.

"Petrean kuntoutusvienti liittyy käynnissä olevaan trendiin, jossa suomalaisyritykset vievät life sciences- ja helthcare -alueisiin liittyvää osaamistaan maailmalle, esimerkkeinä vaikka kuntoutuslaitteiden vienti Japaniin tai terveydenhuolto-osaamisen Latinalaiseen Amerikkaan", Petrean toimitusjohtaja Päivi Dahl taustoittaa.

Petrea on pitkään kehittänyt työikäisten pitkäaikaistyöttömien kuntoutuskokonaisuuksia, joihin yhdistyvät myös työkokeilut. Kuntoutusta tehdään moniammatillisen tiimin voimin, jolloin kuntoutuja saa työelämää ja elämänhallintaansa varten muun muassa psykososiaalista, fyysistä ja työelämätaitojen tukea.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-