Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Linda Line aikoo avata nopean reitin Helsingistä Saarenmaalle

(Compiler News - 10.9.2010) Virolaisvarustamo Lindaliini AS suunnittelee yhdessä Kuressaaren kylpyläyhtiön kanssa lliikenteen aloittamista Helsingin ja Saarenmaan välillä. Uutistoimisto Letan mukaan liikennöinti aloitettaisiin ensi juhannuksen aikaan ja se jatkuisi elokuun puoliväliin.

Nopea katamaraanialus taittaa matkan neljässä tunnissa, kun matka Helsingistä Saarenmaalle kestää nykyisin liikenneyhteyksin noin kymmenen tuntia. Alkuperäisen suunnitelman mukaan aluksen piti saapua Kuressaaren huvivenesatamaan, mutta reitin päätepisteeksi tulee kuitenkin kaupallisessa käytössä oleva Kuivastun satama. On myös mahdollista, että katamaraani poikkeaa matkan varrella Haapsalun satamaan.

Liikennöinti tapahtuu ainakin aluksi tilausristeilypohjalta ja tavoitteena on ajaa reitti pari kertaa viikossa. Lindaliinin nykyinen laivasto käsittää kaksi katamaraanialusta, joista toinen ottaa 400 ja toinen 370 matkustajaa.

Lindaliini AS -varustamon omistaa kolme virolaista yksityissijoittajaa. Yhtiöllä on Suomessa tytäryhtiö Linda Line Oy, jonka kotipaikkana on Helsinki. Lindaliini ajaa useita päivittäisiä vuoroja Helsingin ja Tallinnan välillä. Varustamon matkustajaterminaalit sijaitsevat sekä Helsingissä että Tallinnassa aivan keskustan tuntumassa.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-