Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat HKKK/Pienyrityskeskus

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

HKScan yhdistää toimintojaan Latviassa

(Compiler News - 3.8.2010) HKScanin Baltiassa toimivan Rakvere-konsernin latvialainen tytäryhtiö AS Rigas Miesnieks tehostaa toimintojaan yhdistämällä oman ja alkuvuonna hankitun Jelgavas Galas Kombinatsin myynnin ja logistiikan. Uudistus toteutetaan syyskuun alusta.

Yritysten tuotannollinen toiminta siirretään pääosin Jelgavan uuteen ja tehokkaaseen laitokseen, jonne myös Rigas Miesnieksin tuotanto Riiasta siirretään. Riikaan jäävät Rigas Miesnieksin lähettämö ja hallinto.

Toimintojen yhdistämisellä saavutetaan kustannussäästöjen lisäksi joustavuutta Latvian lihamarkkinoiden vaikeassa tilanteessa. Latviassa lihatuotteiden kulutus laski viime vuonna viisi prosenttia volyymissa mitattuna ja 12 prosenttia arvon mukaan. Rigas Miesnieks on kuitenkin alansa johtavana yrityksenä Latviassa selviytynyt taantumasta monia kilpailijoitaan paremmin.

Rigas Miesnieks allekirjoitti maaliskuussa sopimuksen yli 90 prosentin osuuden hankkimiseksi savustettuihin lihavalmisteisiin erikoistuneesta AS Jelgavas Galas Kombinatsista. Latvian kilpailuviranomainen hyväksyi kaupan kesäkuun lopussa.

Rigas Miesnieks on Latvian suurin lihayritys ja sen tuotemerkki Rigas Miesnieks on yksi maan tunnetuimmista lihavalmistebrändeistä. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu makkaroita ja kinkkuja sekä sian-, naudan- ja siipikarjanlihaa ja lisäksi pelmeneitä.

Rigas Miesnieks vastaa HKScanin Rakvere Lihakombinaatin liiketoiminnasta Latviassa. Yritys on kuulunut HKScan-konserniin vuodesta 1998. HKScanin Baltia-ryhmä on selkeästi suurin liha-alan toimija markkina-alueellaan. Ryhmän liikevaihto vuonna 2009 oli 156,9 miljoonaa euroa.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-