Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat HKKK/Pienyrityskeskus

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Itella laajentaa pakettiautomaatteihin Virossa

(Compiler News - 9.7.2010) Itella ostaa virolaisen SmarPOST OÜ:n pakettilähetysten liiketoiminnan. Yritys on kehittänyt Viroon innovatiivisen palvelukonseptin, jossa pakettien lähettäminen ja toimittaminen perustuvat itsepalveluperiaatteella toimiviin pakettiautomaatteihin ja internet-asiointiin.

Kaupassa hankitun yrityksen asiakassopimukset, kuusi työntekijää käsittävä henkilöstö, palvelukonsepti, SmartPOST-brändi ja toiminimi sekä Viron laajuinen 38 pakettiautomaatin verkko siirtyy Itellalle. Kaupalla ei ole vaikutusta yrityksen asiakkaisiin, henkilöstöön tai sopimuskumppaneihin.

Myyjänä on SmartPOST OÜ, jonka perustajaomistajat jatkavat pakettiautomaattien teknologian kehittämistä ja valmistamista omassa erillisessä yhtiössään.

SmartPOST:in asiakaskunta koostuu Virossa toimivista etä- ja verkkokaupan yrityksistä sekä kuluttajista. Sillä on noin 25 prosentin markkinaosuus Viron kuluttajapakettien jakelumarkkinoista. Itellan ostama liiketoiminta siirretään osakeyhtiöön, joka ottaa käyttöön toiminimen OÜ Itella SmartPOST.

Smart-POST-kauppa täydentää Itellan palveluvalikoimaa Virossa, jossa sillä on ennestään vahva asema Itella Logistics OÜ:n ja Itella Information AS:n kautta. Viron yhtiöissä työskentelee kaupan jälkeen noin 170 henkilöä.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-