Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat Sponda - Portagate Helsinki
CapMan sijoittaa kaliningradilaiseen pankkiin

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

CapMan sijoittaa kaliningradilaiseen pankkiin

(Compiler News - 8.7.2010) CapMan Russia- rahasto on sijoittanut kaliningradilaiseen Bank Evropeiskijiin, joka on kolmanneksi suurin yrityspalveluita tarjoava pankki Venäjän Itämeren erillisalueella. Sijoituksen seurauksena CapMan -rahasto omistaa noin 20 prosenttia Bank Evropeiskijin osakkeista

Vuonna 1991 perustettu Bank Evropeiskij tarjoaa pankkipalveluita Kaliningradin alueella toimiville yrityksille sekä myös yksityishenkilöille. Pankin kirjanpitoarvo oli vuoden alussa noin 15,6 miljoonaa euroa ja varallisuus yhteensä noin 145 miljoonaa euroa. Pankin vuoden 2009 nettotulos varausten jälkeen oli noin kaksi miljoonaa euroa. Pankilla on tällä hetkellä 226 työntekijää.

"Venäjän pankkisektori on tällä hetkellä hyvin pirstaleinen ja paikallisilla pankeilla on vahva asema omalla markkinalla. Bank Evropeiskijilla on tunnettu brändi ja kattava asiakaspohja Kaliningradissa sekä hyvät suhteet paikallisiin yrityksiin", CapManin senior partner Hans Christian Dall Nygård toteaa.

Dall Nygård uskoo, että CapMan voi pankin dynaamisen ja osaavan johdon kanssa luoda Bank Evropeiskijille pohjan, jonka avulla se kykenee vahvistamaan paikallista markkina-asemaansa.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-