Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat Sponda - Portagate Helsinki

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäjän turistituonnin sääntömuutos saattaa lisätä tax free -myyntiä Suomessa

(Compiler News - 7.7.2010) Venäjälle palaava matkustaja on heinäkuun alusta saakka voinut viedä mukanaan enemmän tavaraa kuin aikaisemmin. Matkustava luonnollinen henkilö saa nyt tuoda Venäjälle omaan käyttöön tulli- ja verovapaasti tavaroita yhteensä enintään 50 kilon ja enintään 1 500 euron arvoisen erän. Aikaisemmin painoraja oli 35 kiloa ja arvoraja noin 1 800 euroa.

Merkittävin muutos venäläisturistien kannalta on, että tullisäännöistä poistui aikaisempi kuukauden aikakiintiö eli lupa tuoda tavaraa ulkomailta vain kerran kuukaudessa. Venäjän tullisäännöissä jäi kuitenkin vielä voimaan monia tuotekohtaisia rajoituksia, jotka koskevat esimerkiksi ajoneuvojen ja laitteiden tuontia.

"Tällainen tuontimääräysten muuttaminen tulee vaikuttamaan myönteisesti tax free -myyntiin Suomessa, vaikka arvoraja pienenekin", Itäisen tullipiirin päällikkö Tommi Kivilaakso arvioi.

Vielä keväällä Venäjällä huhuttiin matkustajatuonnin määräysten päinvastoin olennaisesti tiukkenevan, koska niin sanottu sukkulaliikenne eli ammattimainen, kaupallinen tuontioikeuden väärinkäyttö on lisääntynyt taantuman oloissa.

Kivilaakso muistuttaa, että Venäjän viranomaiset eivät ole olleet kovin aktiivisia tiedottamaan uusien tulliliiton määräysten käytännön vaikutuksista rajoillaan.

Venäjä, Kazakstan ja Valko-Venäjä muodostivat uuden tulliliiton, jonka vaikutuksesta Venäjän tullin matkustajamääräykset muuttuivat yhtenäisiksi näiden entisten IVY-maiden kanssa kuluvan vuoden heinäkuun alusta lukien, kun tulliliiton koodeksin ensimmäinen vaihe tuli voimaan.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-