Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Rani Plast investoi Lemminkäisen teollisuuspuistoon Kalugassa

(Compiler News - 20.6.2010) Lemminkäinen ja Ab Rani Plast Ab ovat sopineet muovitehtaan rakentamisesta Kalugan teollisuuspuistoon Venäjällä. Rani Plast on ensimmäinen investoija Lemminkäisen Kalugan teollisuuspuistohankkeessa.

Rani Plastille pakkauskalvojen valmistukseen rakennettavan tuotantolaitoksen pinta-ala on 5 400 neliömetriä ja se sijoittuu 2,3 hehtaarin tontille. Noin 20 miljoonaa euroa maksava tehdas valmistuu vuoden 2011 lopulla.

"Rani Plastin pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa johtavan muovikalvovalmistajan asema Venäjän nopeasti kasvavilla markkinoilla", Rani Plastin toimitusjohtaja Mikael Ahlbäck kertoo.

Vuonna 1955 perustettu teerijärveläinen Rani Plast on yksi Pohjoismaiden johtavista polyeteeniin ja polypropeeniin perustuvien pakkausmateriaalien ja pakkausratkaisujen kokonaistoimittajista. Suomen lisäksi yhtiö toimii Ruotsissa, Norjassa, Slovakiassa ja Ukrainassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 150 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli noin 1 000 henkilöä.

Lemminkäinen aloitti Kalugan teollisuuspuistoprojektin valmistelun loppuvuonna 2007. Pinta-alaltaan noin 135 hehtaarin teollisuuspuistossa on tilat parille kymmenelle tuotantolaitokselle. Teollisuuspuisto sijaitsee Vorotynskissä, aivan Kalugan teollisuuskaupungin vieressä noin 170 kilometriä Moskovasta lounaaseen. Kalugan alueella on muun muassa mittavaa auto- ja elektroniikkateollisuutta.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-