Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Itään suuntaavassa maantietransitossa edelleen laskua

(Compiler News - 3.6.2010) Metso toimittaa keskeisen teknologian Illim Group -yhtiön uudelle kraftsellutehtaalle, joka rakennetaan Bratskiin Irkutskin alueelle. Uusi sellutehdas otetaan käyttöön vuoden 2012 aikana. Metson saaman tilauksen arvo on noin 180 miljoonaa euroa.

Bratskiin tuleva sellutehdas tuottaa 720 000 tonnia valkaistua havupuusellua vuodessa ja se nostaa koko teollisuuskompleksin kapasiteetin yli miljoonaan tonniin. Käynnistyttyään tehdas on yksi maailman suurimpia ja nykyaikaisimpia havupuusellun tuotantolaitoksia. Illim Groupin kokonaisinvestoinnin arvo on noin 570 miljoonaa euroa.

Metso toimittaa Bratskiin viimeisintä selluteknologiaa. Toimitukseen kuuluu kokonainen kuitulinja. Olennaisena osana modernisointiohjelmaan kuuluu uusi Metson soodakattila ja haihduttamon uudistus. Toimitukseen sisältyy myös automaatiojärjestelmä tuotannon kaikille prosessialueille.

Pääkonttoriaan Pietarissa pitävä Illim Group on Venäjän suurimpia sellun- ja paperinvalmistajia. Maailman johtava paperi- ja pakkausyhtiö International Paper on Illim Groupin strateginen partneri. Illim Groupin sellun ja paperin tuotannon kokonaiskapasiteetti on 2,3 miljoonaa tonnia vuosittain. Yhtiön palveluksessa on yli 20 000 työntekijää.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-