Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Wärtsilä laajentaa vetureiden moottoreihin yhdessä
venäläisen Transmashholdingin kanssa

(Compiler News - 28.5.2010) Wärtsilä ja venäläinen Transmashholging ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen ajanmukaisten ja monikäyttöisten diesel-moottoreiden valmistuksen aloittamisesta Venäjällä.

Tarkoitusta varten osapuolet perustavat tasaosuuksin omistetun yhteisyrityksen, joka rakentaa Penzaan moottoreiden kokoonpanoa ja niiden osavalmistusta hoitavan tuotantolaitoksen. Wärtsilän investointiosuus hankkeessa on noin 30 miljoonaa euroa ja tuotanto on tarkoitus aloittaa vuonna 2012.

Investointihanke edellyttää vielä Venäjän viranomaisten hyväksynnän, jonka odotetaan tulevan lähikuukausien aikana.

Penzassa valmistettavia moottoreita, Wärtsilä 20 -moottorin uusin versio mukaan lukien, tehdään erilaisina versioina rautatiekalustoa, laivoja ja voimantuotantoa varten. Rautatiekäyttöön valmistettavat moottorit tulevat ratapihojen siirtovetureita varten ja yhtiöt osallistuvat yhdessä niiden kehittämiseen.

"Tämä yhteishanke on Wärtsilälle strategisesti tärkeä askel, koska se mahdollistaa laajentumisen laivateollisuudesta ja voimantuotannosta rautatieliikenteen alueelle", Wärtsilän toimitusjohtaja Ole Johansson painottaa.

Penzan tehtaan tavoitteena on valmistaa 250-300 eri tarkoituksiin tulevaa moottoria vuodessa. Pääosa tuotannosta on suunnattu Venäjän markkinoille, mutta osa on tarkoitus viedä Venäjän ulkopuolisille markkinoille.

Wärtsilän ja Transmashholdingin yhteistyö alkoi jo vuonna 2007, jolloin Transmashholdingin konepajayhtiö Bryansk Engineerings Works (BMZ) aloitti Wärtsilän hidaskäyntisten laivadieselmoottoreiden valmistuksen.

Transmashholding on Venäjän johtava rautatiekaluston valmistaja. Yhtiön nettomyynti vastasi viime vuonna 1,9 miljardia euroa. Se on yksityinen osakeyhtiö, jonka pääomistajiin kuuluun Venäjän valtiollinen rautatieyhtiö RZD. Alstom on sopinut 25 prosentin osuuden hankkimisesta Transmashholdingista ja kaupan on määrä toteutua tämän vuoden kuluessa.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-