Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Felix Abba osti virolaisen Kalev suklaatehtaan

(Compiler News - 27.5.2010) Felix Abba ostaa virolaisen Kalev Chocolate Factoryn (KCF) sekä sen keksi- ja jauholiiketoiminnot. Viron kilpailuviranomainen on jo antanut kaupalle suostumuksen.

KCF on Viron johtava suklaan ja sokerimakeisten valmistaja. Yhtiöllä on noin 28 miljoonan euron liikevaihto ja sen palveluksessa työskentelee lähes 400 henkilöä.

Sopimuksen mukaan Felix Abba ostaa kaikki KCF:n osakkeet sisältäen Jürissa sijaitsevan tehtaan. Lisäksi kauppaan kuuluu sen keksi- ja jauholiiketoiminta Virossa. Ostaja on suomalainen yhtiö Felix Abba ja myyjä Luterma-konserni. Kauppaan eivät kuulu Luterman muilla toimialoilla toimivat yritykset. Osapuolet ovat sopineet etteivät julkista kauppasummaa.

Kalev on markkinajohtaja suklaa-alalla Virossa. Yhtiö perustettiin 1806 ja nykyinen tuotemerkki, yksi Viron tunnetuimmista, on vuodelta 1948. KCF omistaa lisäksi Maiasmokkin, joka on Tanninnan vanhassa kaupungissa sijaitseva maan kahvila ja leipomo.

KCF tulee osaksi Orkla Foods Fenno-Baltic -divisioonaa, johon kuuluvat Suomessa Felix Abba Oy Ab ja Oy Panda Ab sekä Baltian maiden yhtiöt. Vuonna 2009 divisioonan liikevaihto oli 167 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 800 henkilöä.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-