Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Visma - financial administration Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

ABB:lta sähkövoimatekniikkaa Kazakstaniin

(Compiler News - 21.5.2010) Sähkövoima- ja automaatioteknologiaa toimittava ABB on allekirjoittanut viiden miljoonan euron arvoisen sopimuksen sähkövoimatekniikasta kazakstanilaisen Petro Kazakhstan Kumkol Resources -öljy-yhtiön kanssa. Toimitus on osa Petro Kazakhstanin hanketta, jonka myötä öljynjalostuksen sivutuotteena syntyvästä kaasusta tuotetaan energiaa öljykenttien tarpeisiin sekä Kazakstanin valtakunnan verkkoon.

"Öljynjalostuksen sivutuotteena syntyvä kaasu on Kazakstanissa perinteisesti poltettu, mikä on synnyttänyt haitallisia savukaasuja ja ollut selvä haitta niin ympäristön kuin lähialueen asukkaiden hyvinvoinnille. Nyt voimme teknologiamme avulla edistää ympäristömyönteistä kehitystä maassa", Sähköasemat-yksikön johtaja Riku Konstari sanoo.

ABB:n laitetoimitus käsittää 110 kV ilmaeristeisen kytkinaseman, suojareleet sekä MicroScada-valvontajärjestelmän. Yhtiö vastaa sekä aseman että laitteiden suunnittelusta ja käyttöönotosta. Asema rakennetaan eteläisessä Kazakstanissa sijaitsevalle Kumoilin öljykentälle, lähelle Kyzylordan kaupunkia.

Toimituksen sisältämät releet sekä valvonta toimitetaan ABB:ltä Vaasasta. Suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Sähköasemat-yksikkö Vaasassa. ABB:n palveluksessa on Suomessa noin 7 000 henkilöä.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-