Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS Konsu Accountor Group

Elcoteq löysi ostajan Pietarin tehtaalleen
Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Elcoteq löysi ostajan Pietarin tehtaalleen

(Compiler News - 17.5.2010) Elcoteq SE on allekirjoittanut sopimuksen Pietarissa toimivan ZAO Elcoteq -tytäryhtiönsä myymisestä Optogan CJSC:lle. Kauppa on jo saanut kilpailu- ja muiden vaadittavien viranomaisten hyväksynnät. Kaupan odotetaan toteutuvan toukokuun loppuun mennessä.

Kysymyksessä on osakekauppa, jossa ostaja hankkii 100 prosenttia Pietarin tytäryhtiön osakekannasta. Kauppa vähentää Elcoteqin kuluja noin kahdella miljoonalla eurolla vuodessa ja sillä on huomattava vaikutus toisen vuosineljänneksen rahavirtaan.

Elcoteqin toimitilat ja noin 40 työntekijän henkilöstö siirtyvät Optoganille, mutta kaikki asiakassuhteet jäävät Elcoteqille. Elcoteqin kaikki elektroniikan sopimusvalmistus ja jälkimarkkinapalvelut Euroopassa on nyt keskitetty Unkarin Pecsin ja Viron Tallinnan yksiköihin.

Elcoteq aloitti Pietarin-toimintansa vuonna 1998. Lokakuussa 2005 yhtiön uusi tehdas avattiin kaupungin lounaisella teollisuusalueella. Tehtaan tuotantoala oli 15 000 neliömetriä ja sen investointikustannus oli 25 miljoonaa euroa.

Elcoteq on jo aiemmin yrittänyt myydä kannattamattomaksi osoittautunutta Pietarin tehdastaan. Helmikuussa 2008 Elcoteq sopi Flextronicsin kanssa ZAO Elcoteqin myynnistä, mutta jo kesäkuussa kauppa raukesi, koska ostaja ei kyennyt täyttämään kaupan ehtoja. Flextronics maksoi kaupan peruuntumisesta miljoonan euron korvauksen Elcoteqille.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-