Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Helsingin ja Pietarin välisen liikenteen aloittavan Allegro-junan testit siirtyivät Venäjän puolelle

(Compiler News - 28.5.2010) Ensimmäistä Helsingin ja Pietarin välille tulevista nopeista Allegro-junusta on testattu kevään ajan Suomessa. Testiajot ovat sujuneet ongelmitta ja nyt junayksikkö siirtyy koeajoihin Venäjän puolelle.

Allegro-junan lähettivät Venäjälle pääministerit Matti Vanhanen ja Vladimir Putin Lappeenrannasta Putinin Suomen työvierailun yhteydessä.

Allegro-junalla on tähän mennessä tehty testiajoja Suomessa noin 11 000 kilometriä pääosin Lahti-Kerava-oikoradalla. Varikolla tehtyjen virittelyjen jälkeen aloitettiin koeajot, joiden aikana on testattu junayksikön järjestelmien toimivuutta.

Toinen Alstomin valmistama Allegro-juna saapui Suomeen toukokuun alussa, kolmannen junan odotetaan saapuvan heinä-elokuussa ja neljännen syksyllä.

Allegrot omistaa VR:n ja Venäjän valtiollisen rautatieyhtiö RZD:n yhteinen kalustoyhtiö Oy Karelian Trains Ltd. Junien matkustajapalveluista, aikatauluista ja lipunmyynnistä huolehtivat operaattorit eli VR ja RZD.

VR:n ja RZD:n tavoitteena on aloittaa Allegro-liikenne Helsingin ja Pietarin välillä tämän vuoden lopulla. Uudet junat korvaavat nykyiset Sibelius- ja Repin -junat ja mahdollistavat vaiheittaisen junavuorojen lisäämisen näin kahden kaupungin välillä.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-