Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Neste Jacobs toteuttaa liuskeöljyteknologiaa Eesti Energialle

(Compiler News - 29.4.2010) Suunnitteluyhtiö Neste Jacobs on valittu Viroon rakennettavan uuden liuskeöljyn kondensointiyksikön suunnittelijaksi. Yhtiö ja Eesti Energia Ölitööstus allekirjoittivat suunnittelu- ja työmaanjohtotöistä palvelusopimuksen huhtikuun lopulla.

Eesti Energia hyödyntää hankkeessa Neste Jacobsin liuskeöljytuotannon osaamista projektisuunnittelussa ja -toteutuksessa. Kondensointiyksikkö puhdistaa ja erottelee liuskeöljyn höyrykaasuseoksen. Uusi yksikkö kuuluu osana Eesti Energian Enefit-280-projektiin, jonka on määrä kestää vuoden 2012 loppuun.

"Enefit-280-projekti ja tämä sopimus on Eesti Energian ensimmäinen suurinvestointi puhtaamman ja tehokkaamman liuskeöljyteknologian käyttöönoton edistämiseksi", Eesti Energian markkinointipäällikkö Lauri Hink kertoo.

Neste Jabobs on Pohjoismainen johtava kemianteollisuuden ja biotekniikan suunnittelupalveluiden toimittaja. Sen pääomistaja on Neste Oil 60 prosentin osuudella ja toinen omistaja on Jabobs Engineering Group 40 prosentin osakkuudella. Neste Jacobsin liikevaihto vuonna 2009 oli noin 100 miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin 700 henkilöä.

Eesti Energia on kansainvälinen energiayhtiö, joka tarjoaa palveluita sähkön-, lämmön- ja polttoainetuotantoon sekä energiatuotteiden markkinointiin. Yhtiö toimii Baltiassa, Suomessa ja öljyliuskevaroja hallitsevassa Jordaniassa. Eesti Energian liikevaihto on noin 800 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 8 000 työntekijää.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-