Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

NIB rahoittaa Pietarin lentokentän laajennusta

(Compiler News - 28.4.2010) Pohjoismaiden Investointipankki NIB on solminut 50 miljoonan euron lainasopimuksen Northern Capital Gateway -yhtymän kanssa Pietarin Pulkovan lentokentän uuden ulkomaanterminaalin rakentamisesta ja olemassa olevan kotimaanterminaalin kunnostamisesta.

Rakennushanke käsittää ulkomaan ja kotimaan liikenteen matkustajaterminaalien yhdistämisen yhdeksi kokonaisuudeksi, mikä parantaa matkustajille tarjottavien palveluiden laatua. Rakennustöiden on suunniteltu valmistuvan vuoden 2013 loppuun mennessä.

Projektin myötä Pulkovan lentokentän kapasiteetin odotetaan kasvavan 14 miljoonaan matkustajaan vuodessa, mikä tarkoittaa kaksinkertaista matkustajamäärää vuoteen 2009 verrattuna.

Projekti toteutetaan julkis-yksityisenä yhteistyönä, jossa osallisina ovat lentokenttäoperaattori JSC Pulkova Airport, Pietarin kaupunki ja lainanottaja Northern Capital Gateway. Lainanottajan omistavat VTB Group Venäjältä, Frankfurtin lentokentän omistaja ja operaattori Fraport AG ja Horizon Air Investments SA Kreikasta. VTB Capital toimii projektin rahoituksen neuvonantajana.

Pohjoismaiden Investointipankin 15 vuoden laina on osa rahoituspakettia, jonka rahoitusosuudet on jaettu kansainvälisten ja venäläisten luotonantajien yhteenliittymän kesken. Lainarahoitus kattaa jopa 60 prosenttia projektin rahoitustarpeesta, joka on kaikkiaan 1,19 miljardia euroa.

Pohjoismaiden Investointipankki NIB on kahdeksan Pohjoismaissa ja Baltiassa sijaitsevan jäsenmaan omistama kansainvälinen rahoituslaitos.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-