Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäjän logistiikkahankkeista markkinoita suomalaisille

(Compiler News - 19.4.2010) Venäjällä kehitetään tällä hetkellä logistiikan infrastruktuuria vauhdilla. Myös alan suomalaisyrityksille tarjoutuu tässä mahdollisuuksia, jotka ovat parhaimmillaan Moskovasta itään sijoittuvilla alueilla.

Suomalaisyrityksillä on erinomaisia mahdollisuuksia päästä osallistumaan Uralilla sijaitsevan Sverdlovskin alueen ja Jekaterinburgin kaupungin logistiikkakeskusten kehittämiseen.

Teknologiakeskus TechVillan hallinnoima LIMOWA Logistiikkaklusteri avaa suomalaisyrityksille ovia, jotta he pääsevät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa mukaan suunnittelemaan ja rakentamaan uusia logistiikkakeskuksia Venäjän miljoonakaupunkien ympäristöön. Jekaterinburgin lisäksi LIMOWA on tänä vuonna luonut yhteyksiä Kazaniin, Novosibirskiin ja Donin Rostoviin.

"Seuraamme Moskovan ja Pietarin tilannetta aktiivisesti, mutta kaikista suurin potentiaali näyttää löytyvän nimenomaan muista, nousevista miljoonakaupungeista", LIMOWA-projektin vetäjä johtaja Jorma Härkönen arvioi.

LIMOWA toteutti viime vuonna Itä-Euroopan maita koskevan laajan markkinatutkimuksen, jossa tunnistettiin alueella olevia liiketoimintapotentiaaleja, analysoitiin kehitystä ohjaavia trendejä sekä haettiin pohjaa uusille toimintamalleille.

LIMOWA on osa työ- ja elinkeinoministeriön Osaamiskeskusohjelmaa. Klusteriin osallistuu yksityiseltä puolelta muun muassa rakennusyhtiöitä, nosto- ja siirtoalan yrityksiä, logistiikkaoperaattoreita, uuden teknologian yrityksiä sekä konsulttiyrityksiä. Klusterissa mukana olevia yrityksiä on kaikkiaan noin 50.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-