Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Re&Solution

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Technopolis perustaa kiinteistöalan yhteisyrityksen Tallinnaan

(Compiler News - 26.3.2010) Technopolis on solminut sopimuksen tallinnalaisen Smart City Groupin ja sen tytäryhtiön Ülemiste Cityn kanssa yhteisyrityksen perustamisesta Viroon.

Yhteisyrityksen perustaminen toteutetaan siten, että Technopolis ostaa osake-enemmistön perustettavasta Smart City Groupin omistamasta yhtiöstä.

Uuteen Technopolis Ülemiste -yhtiöön tulee kuulumaan tällä hetkellä Ülemisten Cityn omistama noin 70 000 neliömetrin kiinteistökanta Tallinnan lentokentän vierellä. Tiloista noin 47 000 neliötä on 1-5 vuoden ikäisiä moderneja toimistotiloja.

Yritysjärjestelyn lopullinen toteutuminen suunnitellussa muodossa edellyttää hyväksyttyjen due diligence -tarkastusten suorittamista ja yhteisyrityksen rahoituksen hyväksyttävää valmistumista.

Tehchnopilis-konsernin omistus Technopolis Ülemistesta tulee olemaan 51 prosenttia ja loput 49 prosenttia tulee omistamaan virolainen Smart City Group As tytäryhtiönsä Ülemiste Cityn kautta. Technopolis Ülemisten osuus Tallinnan koko toimistokannasta tulee olemaan arviolta noin 10 prosenttia. Kaupan toteutuessa Technopolis Ülemistesta muodostuu Technopolis Oyj:n tytäryhtiö ja se tulee osaksi Technopolis-konsernia.

"Technopolis Ülemiste on konsernimme käynnistämän kansainvälistysstrategian mukainen ensimmäinen ulkomainen yritysosto ja se luo erinomaiset edellytykset kasvaa Virossa. Tavoitteenamme on toimia 2-3 maassa Suomen ulkopulella vuonna 2014", Technopoliksen hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen ennakoi.

Muodostettavan Techopolis Ülemiste -yhtiön pro forma yritysarvo on 63,5 miljoonaa euroa ja lainojen kokonaismäärä 44 miljoonaa euroa. Yhtiön arvioitu vuotuinen pro forma liikevaihto on 4,75 miljoonaa euroa ja käyttökatearvio noin neljä miljoonaa euroa.

Technopoliksen investointi yritykseen on 9,93 miljoonaa euroa sisältäen 0,5 miljoonaa euroa yhteisyrityksen kahden seuraavan vuoden tuloksiin perustuvaa mahdollista lisäkauppahintaa.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-