Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Sponsa - Portagate Helsinki Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SRV perustaa yhteisyrityksen Pietarin Baltic Pearl -hanketta varten

(Compiler News - 22.3.2010) SRV Konserniin kuuluva SRV Russia ja kiinalainen Shanghai Industrial Investment ovat allekirjoittaneet yhteisyrityksen osakassopimuksen. Sopimus koskee Pietariin toteutettavaa Baltic Pearl -hanketta. SRV ja Baltic Pearl CJSC tekevät hankkeesta aiesopimuksen viime vuoden joulukuussa.

Perustettu suomalais-kiinalainen yhteisyritys ostaa Baltic Pearl CJSC:ltä vuokraoikeuden 8,1 hehtaarin alueeseen 140 000 neliömetrin kauppakeskuksen rakentamista varten. SRV aloittaa kohteen suunnittelun välittömästi. Rakentaminen tapahtuu kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen toteutetaan vuoden 2012 loppuun mennessä. Hankkeen arvo on noin 170 miljoonaa euroa.

Kauppakeskus on osa Baltic Pearl -kehityshanketta, jossa Baltic Pearl -yhtiö kehittää runsaan 205 hehtaarin maa-aluetta Pietarin keskustan lounaispuolella. Suurin osa alueelle tulevista teistä ja kanaaleista sekä rakennusteknisestä infrastruktuurista on valmiina.

Hanke sisältää yhteensä noin miljoona neliömetriä asuntoja, kaksi sairaalaa sekä useita kouluja ja lastentarhoja. Baltic Pearl on Kiinan valtion suurin ulkomainen investointiprojekti lukuun ottamatta öljy- ja maakaasusijoituksia. Sen on tarkoitus valmistua vuonna 2013.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-