Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

VR Cargo Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Ministeri Mari Kiviniemi kannustaa Barents-hankkeisiin

(Compiler News - 18.3.2010) Barentsin alueen energia- ja kaivosteollisuuteen kohdistuvat investoinnit tarjoavat myös suomalaisille yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Tähän Barentsin potentiaaliin on tartuttava, kannusti Suomen Yrittäjien Barents-foorumissa puhut kunta- ja hallintoministeri Mari Kiviniemi.

Barentsin arktisen alueen painoarvo on kasvanut nopeasti. Alueen kehitys heijastuu laajalle alueelle Suomeen, eikä vain rajan pintaan tai maamme pohjoisimpaan osaan. Investoinnit alueelle ovat mittavia ja ne nousevat lähivuosina yli sadan miljardin euron tasolle.

Ministeri Kiviniemen mukaan suomalaisten on parempi olla markkinoilla jo hieman etuajassa kuin liian myöhään. Suomen sijainti Venäjän naapurina ja Venäjän-toiminnasta hankittu kokemus antavat yrityksillemme kilpailuetua.

Suomalaisyrityksillä on mahdollisuus osallistua moniin suurhankkeisiin Barentsin alueella. Esimerkiksi Murmanskin lähelle rakennetaan Shtokmanin kaasu- ja öljyesiintymiä tukevia toimintoja, kuten uutta satamaa, isoa telakkaa sekä muuta tarvittavaa infrastruktuuria. Projektiin liittyy myös vedenalaisen kaasuputken rakentaminen Shtokmanin esiintymältä Murmanskin lähistölle.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-