Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HKKK/Pienyrityskeskus Avenir

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Itellan arvio: Virossa jo neljännes laskutuksista tapahtuu verkossa

(Compiler News - 17.3.2010) Virossa kuluttajille lähetettyjen verkkolaskujen määrä on nelinkertaistunut viiden vuoden aikana. Sähköisten laskujen osuus laskutusten kokonaisvolyymista on nyt 25 prosenttia, kerrotaan Itella Informationin Viron yhtiöstä.

Itella Informationin oman verkkolaskuportaalin www.arved.ee:n kautta lähetetään tällä hetkellä keskimäärin 300 000 laskua kuukaudessa. Kaikkiaan portaalin välityksellä on lähetetty viiden vuoden aikana 12 miljoonaa verkkolaskua. Palvelua käyttävät suuressa laskutustarpeessa ovat yritykset, kuten pankit, teleyhtiöt ja sähköyhtiöt, yksityiset palveluyritykset ja julkisyhtiöt.

Itella Information selvittää tänä keväänä 16 eri maassa kuluttajien ja yritysten suhtautumista sähköiseen laskutukseen. Edellinen selvitys tehtiin vuonna 2008, jolloin se kattoi Pohjoismaat ja Saksan. Silloin norjalaiset ja tanskalaiset olivat aktiivisimpia verkkolaskutuksen käyttäjiä.

Itella-konserniin kuuluva Itella Information -liiketoimintaryhmä toimii 15 Euroopan maassa. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 247 miljoonaa euroa. Itella Informationilla on tällä hetkellä noin 2 000 työntekijää.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-