Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Sponsa - Portagate Helsinki Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

HKScanin Baltia-ryhmä laajentaa Latviassa

(11.3.2010) HKScanin latvialainen tytäryhtiö AS Rigas Miesnieks aikoo hankkia yli 90 prosentin osuuden paikallisesta AS Jelgavas Galas Kombinatsista. Savustettuihin lihavalmisteisiin erikoistuneen yrityksen palveluksessa on noin 180 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli 11,9 miljoonaa euroa.

Allekirjoitettu aiesopimus on ehdollinen kilpailuviranomaisten käsittelylle. Päätöstä asiasta odotetaan lähikuukausien kuluessa.

Valmisteltu kauppa vahvistaa merkittävästi HKScanin asemaa alan johtavana toimijana Latviassa, sillä se nostaa konsernin markkinaosuuden lähelle 30 prosenttia.

HKScaniin vuodesta 1998 kuulunut Rigas Miesnieks on osa konsernin Baltia-ryhmään kuuluvaa Rakvere Lihakombinaattia ja vastaa liiketoiminnasta Latviassa. Rigas Miesnieks on Latvian suurin lihayritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu lihavalmisteita, kuten makkaroita ja kinkkuja sekä tuorelihaa ja pelmeneitä.

HKScanin Baltia-ryhmä on selkeästi suurin liha-alan toimija alueella. Sen liikevaihto vuonna 2009 oli 156,9 miljoonaa euroa.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-