Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Sponsa - Portagate Helsinki Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Tuntuvat hinnanalennukset itäisen Euroopan hotelleissa

(Compiler News - 11.3.2010) Hotellihinnat putosivat viime vuonna ennätyksellisen paljon itäisessä Euroopassa, selviää Hotels.comin tuoreesta Hotel Price Index -vertailusta. Matkaajat hyötyivät jopa yli viidenneksen edellisvuotista alemmista hinnoista suosituimmissa Itä-Euroopan kaupunkikohteissa.

Hotel Price Index on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista merkittävimmistä matkakohteista ympäri maailman. Hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin. Hotels.com-sivustoja on maailmanlaajuisesti yli 70 ja niiden kieliversioita on 24. Verkkopalvelun valikoimiin kuuluu yli 110 000 laadukasta hotellia, huoneistoa ja B&B-majapaikkaa eri puolilla maailmaa.

Moskovan hotellihinnoissa rajuin pudotus

Itäisessä Euroopassa Euroopassa hotellit laskivat viime vuonna roimasti hintojaan pitääkseen käyttöastetta yllä. Hinnat laskivat vähintään 20 prosenttia kaikissa tarkastelluissa alueen matkakohteissa. Ainoa poikkeus oli Tallinna, jossa hintapainetta tasoittivat Helsingistä saapuvat viikonloppumatkailijat. Kuitenkin myös Tallinnassa hinnat laskivat vuositasolla 16 prosenttia.

Moskovan hotellien hinnat romahtivat 41 prosenttia, eli enemmän kuin missään muualla koko maailmassa. Moskova on ollut perinteisesti maailman kallein hotellikaupunki yli 200 euron keskihinnalla. Vuonna 2008 hotelliyö Moskovassa maksoi hurjat 258 euroa, mutta viime vuonna hinta halpeni 152 euroon. Moskova sijoittuikin nyt neljänneksi kalleimpien hotellikaupunkien kärkijoukossa.

Moni Itäisen Euroopan kaupunki on kasvattanut viime vuosina suosiotaan matkakohteena ja esimerkiksi Riikaan ja Prahaan avattiin viime vuonna lisää hotelleja. Tämä lisäsi osaltaan kilpailua ja johti huomattaviin hinnanalennuksiin sekä tarjouskampanjoihin.

Riika olikin edellisvuoden tapaan edullisin kaupunki kaikista Hotel Price Indeksin seuraamista kohteista. Kaupungissa hotellihuoneen keskihinta oli 58 euroa, joten pudotusta edellisvuotiseen oli 22 prosenttia.

Tshekissä yöpymisen keskihinta oli viime vuonna 68 euroa ja hintataso laski vuositasolla 20 prosenttia. Puolassa hinnat laskivat neljänneksen ja hotellihuone maksoi keskimäärin 70 euroa yöltä.

Hotels.com voitti helmikuussa 2009 Webuser-lehden jakaman Gold Award -palkinnon parhaana hotellivaraussivustona.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-