Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Buslink-BAS Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäläiselle radioasemalle lyhytaikainen toimilupa Suomeen

(Compiler News - 1.3.2010) Venäjänkielinen liikenneradio Dorozhnoe Radio on saanut Suomessa kolmen kuukauden radiotoimiluvan maaliskuun alusta toukokuun loppuun. Dorozhnoe Radion kohderyhmänä ovat Suomessa vierailevat venäläiset matkailijat sekä myös Venäjän kielestä, kulttuurista ja musiikista kiinnostuneet suomalaiset.

Radioasema hakee toimilupaa myös ensi kesäksi ja vuodenvaihteeksi. Sen pitemmän tähtäyksen tavoitteena on saada pysyvä toimilupa Suomessa.

Dorozhnoe Radio on yksi kuunnelluimmista kaupallisista radioasemista Venäjällä. Aseman toiminnan päätavoitteena on tuottaa yhtenäisiä radiolähetyksiä koko Venäjän alueelle ja nyt myös Suomeen.

TNS Gallup Median radiotutkimuksen mukaan Dorozhnoe Radio tavoittaa 15,3 miljoonaa kuuntelijaa viikossa eri puolilla Venäjää. Pietarissa ja koko Luoteis-Venäjällä se on eniten kuunneltu radiokanava tavoittaen yli puolet alueen viikkokuuntelijoista. Aseman pääkohderyhmänä ovat 25-50 -vuotiaat aikuiset.

Dorozhnoe Radio tarjoaa ympäri vuorokauden ajankohtaisia uutisia, sää- ja liikennetietoa, päivän puheenaiheita sekä venäläistä musiikkia. Suomessa kuultavissa lähetyksissä kerrotaan myös uutisia Suomesta ja annetaan käytännön tietoja ja vinkkejä venäläisille matkailijoille esimerkiksi nähtävyyksistä ja kulttuurista. Kuuntelijoille välitetään myös tietoa Suomen taloudesta.

Radioasema tarjoaa suomalaisille yrityksille mainosaikaa Suomen lähetysten ohella myös Venäjällä. Dorozhnoe Radiota edustaa Suomessa Palcon Oy.

Matkailun edistämiskeskuksen teettämän Rajatutkimuksen mukaan Suomessa vieraili vuonna 2008 noin 2,3 miljoonaa venäläistä matkailijaa. Heistä kaksi kolmasosaa oli päiväkäynnillä Suomessa ja pääosin autoradion tavoitettavissa.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-