Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Pienyrityskeskus

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäjän tytäryhtiöt kokonaan Oriola-KD:n omistukseen

(Compiler News - 24.2 2010) Oriola-KD on hankkinut jäljelle jääneen 25 prosentin omistusosuuden suomalaisesta Foreti Oy:stä, joka omistaa Venäjällä toimivan lääkkeiden vähittäiskaupan OOO Vitimin ja läOrioloankkeiden tukkukauppaa harjoittavan OOO Moron. Yrityskaupan jälkeen Oriola-KD omistaa 100 prosenttia venäläisistä tytäryhtiöistään.

Oriola-KD hankki 75 prosentin omistuksen Venäjän yhtiöistä huhtikuussa 2008. Osana yrityskauppaa perustettiin Foreti Oy, jolla omistukset siirrettiin.

Kauppahinta nyt hankitulle 25 omistusosuudelle on 65,0 miljoonaa euroa. Vuonna 2008 tehdyn kaupan yhteydessä Oriola-KD sopi ostavansa jäljelle jäävän 25 prosentin osuuden vuonna 2010 hinnalla, joka perustuu yhtiöiden vuoden 2009 tulokseen.

Käteiskauppoina toteutettujen Venäjän yhtiöiden ostojen kokonaishinta on 153,7 miljoonaa euroa. Lisäksi Oriola-KD on lainoittanut pitkäaikaisesti yhtiöitä noin 65 miljoonalla eurolla.

Oriola-KD:lle nyt kokonaan siirtyneiden yhtiöiden lääkkeiden vähittäis- ja tukkukaupan liikevaihto vuonna 2009 oli 480,7 miljoonaa euroa ja liikevoitto 44,5 miljoonaa euroa. Paikallisen henkilöstön määrä oli vuoden 2009 lopussa oli 3 023,

"Kahden vuoden yhteistyö Venäjän yhtiöiden perustajien kanssa on johtanut liiketoimintojen erittäin positiiviseen kehitykseen. Merkittävät investoinnit ja yhteiset panostukset ovat mahdollistaneet liiketoimintojen kasvun ja toiminnan tehostumisen, Oriola-KD:n toimitusjohtaja Eero Hautaniemi kertoo.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-