Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Papula-Nevinpat Fintra

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

YIT urakoi Vilnan tiedepuiston ensimmäiset rakennukset

(Compiler News - 22.2.2010) YIT rakentaa Vilnan yliopistolle tiedeinformaation tuotantoon ja välittämiseen erikoistuvan MKIC-keskuksen. Hankkeen urakkasumma on noin 19 miljoonaa euroa ja rakennusaika 24 kuukautta.

Rakennuskohteen kokonaisala on 14 000 neliömetriä. Tilat sijaitsevat kolmessa 3-5-kerroksisessa rakennuksessa. Rakennuksiin tulevat sijoittumaan yliopiston kirjasto ja arkisto, kokoussali, lukusaleja, työhuoneita, varastoja ja vastaanottotiloja.

MKIC rakennetaan Vilnaan Sunrise Valley -tiedepuiston alueelle. Tiedepuisto profiloituu korkean teknologian alueeksi, jossa yhdistyvät huippukoulutus, tutkimus ja liike-elämä. Tulevaisuudessa on suunnitelmissa, että osa Vilnan yliopiston yksiköistä muuttaa alueelle.

MKIC on ensimmäinen rakennuskokonaisuus uudella alueella, jonka ympärille muu alue muotoutuu. Kokonaisuuteen keskittyy perinteinen osaaminen ja elektronisen median erikoistietämys. Se on suunniteltu tulevaisuuden informaatiokeskukseksi palvelemaan alueelle muuttavien yhteisöjä ja yrityksiä.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-