Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Pienyrityskeskus

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

TeliaSonera lisäsi omistustaan uzbekistanilaisessa U´Cellissä

(Compiler News - 3.2.2010) TeliaSonera nostaa omistuksensa uzbekistanilaisessa teleoperaattori U´Cellissä 74 prosentista 94 prosenttiin. Omistusjärjestely toteutetaan hankkimalla osakkeet teleoperaattorin omistajanyhtiössä, Uzbek Telecom Holding B.V:ssä vähemmistöosakkaana olevalta Takilant Limitediltä.
TeliaSonera maksaa osakkeista 153,8 miljoonaa euroa

U´Cell on kasvanut tuntuvasti siitä, kun TeliaSonera osti vuoden 2007 kesällä osake-enemmistön teleyhtiöstä. Viime vuonna U´Cellistä tuli Uzbekistanin toiseksi suurin matkaviestinoperaattori ja syyskuulta olevien tietojen perusteella sillä oli 4,76 miljoonaa tilaajaa. Määrä vastasi noin 30 prosentin osuutta paikallisilla markkinoilla. Teleyhtiön liikevaihto tammi-syyskuun jaksolla oli 889 miljoonaa Ruotsi kruunua, mikä nykykurssein on noin 88,2 miljoonaa euroa.

Uzbekistanissa matkapuhelinten ruokakuntapeitto on tällä hetkellä noin 60 prosenttia. Paikalliset markkinat tarjoavat jatkossakin hyvät kasvumahdollisuudet, koska maa on väkirikas ja väestö on toisaalta nuorta.

"Olemme Uzbekistanissa sitoutuneet jatkamaan investointeja televiestinnän infrastruktuuriin sekä palvelujen jatkuvaan kehittämiseen", TeliaSoneran Eurasia-liiketoimintojen johtaja Tero Kivisaari lupaa.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-