Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Sponsa - Portagate Helsinki Pienyrityskeskus

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Betset aloitti betonielementtituotannon Pietarissa

(Compiler News 30.1.2010) Betonialalla toimivan kyyjärveläisen Betset Oy:n Venäjän tytäryhtiö ZAO Betset aloitti tammikuussa väliseinäelementtien valmistuksen Pietarissa. Betsetin tuotanto tapahtuu yrityksen aiemmin YIT:ltä ostamassa elementtitehtaassa.

Pietarin tehdas tuottaa kantavia, paksuudeltaan 160 ja 200 millimetrin väliseinäelementtejä Pietarin markkinoille tarvittaessa 100 000 neliön vuosivauhdilla.

Betset aikoo rakentaa Pietariin myös huomattavasti monipuolisempaan tuotantoon pystyvän elementtitehtaan. Sen rakentaminen on tarkoitus toteuttaa kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisen kustannusarvio on noin 12 miljoonaa euroa. Sopiva tontti on jo löytymässä ja kaikki on nyt kiinni vaadittavista luvista.

"Tämä laajentaisi ZAO Betsetin tuotevalkoimaa myös muihin elementtirakentamisessa tarvittaviin tuotteisiin, kuten esimerkiksi julkisivuelementteihin", Betsetin toimitusjohtaja Hannu Löytönen kertoo.

Asuntokohteisiin ZAO Betset on valmis tuottamaan myös porraselementtejä sekä taso- ja parvekelaattoja.

Betset Oy on vuonna 1950 perustettu betonialan perheyritys, joka valmistaa elementtirakenteita teollisuus-, toimisto- ja asuntokohteisiin. Betset-yhtiöihin kuuluvat Betset Oy Kyyjärvellä ja Hämeenlinnassa, Betset-Betoni Helsingissä, Laatta-Betset Nurmijärvellä sekä ZAO Betset Pietarissa. Osakkuusyrityksinä ovat Virossa toimiva AS Ikodor ja oululainen Rajaville Oy.

Betset-yhtiöiden liikevaihto vuonna 2008 oli 42 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä keskimäärin noin 240 työntekijää. Luvuissa ei ole huomioitu osakkuusyhtiöitä.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-