Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Papula-Nevinpat

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Stora Enso tilasi ABB:ltä sähköjärjestelmiä uuteen voimalaitokseensa Puolassa

(Compiler News - 14.1.2010) ABB toimittaa sähköjärjestelmiä Stora Enson Ostrolekan tehdasalueen uuteen voimalaitokseen Puolassa. Toimitus liittää yksityisen voimalaitoksen Puolan valtakunnalliseen sähköverkkoon.

Stora Enso Ostrolekan tuotantolaitos koostuu sellu- ja paperitehtaasta, aaltopahvi- ja pakkaustehtaasta sekä säkkitehtaasta. Uusi voimalaitos otetaan käyttöön kuluvan vuoden toisella puoliskolla.

ABB:n toimitukseen sisältyy muun muassa voimalaitoksen kaasueristeinen sähköasema, kaapeliyhteys Puolan sähköverkkoon tarvittavine asennuksineen, älykäs sähkönjakelujärjestelmä sekä sähköverkon automaatio- ja suojausjärjestelmät. Toimitukseen kuuluu myös ABB:n uusinta vesi- ja ilmajäähdytteistä sähkömoottorien käyttötekniikkaa.

Voimalaitos tulee käyttämään useita eri polttoaineita, mikä edistää tehtaan energiatehokkuutta ja energiaomavaraisuutta sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Suurin osa kaupan sisältämistä laitteista toimitetaan ABB:n Suomen tehtailta. Projktin johdosta, suunnittelusta, asennuksesta, käyttöönotosta ja koulutuksesta vastaa ABB:n Prosessiteollisuusyksikkö Vaasassa. Yksiköllä on maailmanlaajuinen vastuu metsäteollisuuden sähköistys- ja kokonaistoimitusprojekteista ABB:llä.

"Voimalaitos tehostaa energiantuotantoa koko Ostrolekan alueella ja mahdollistaa edullisemman sähkön, varmemman sähkönjakelun ja kilpailukykyisen paperinvalmistuksen myös tulevaisuudessa", projektijohtaja Ari Saarnio Stora Ensolta sanoo.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-