Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Buslink-BAS Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Elcoteq vahvisti Tallinnan tuotantolaitoksen laajennusaikeen

(Compiler News - 14.2.2010) Elcoteq SE vahvistaa markkinoilla liikkuvan tiedon Tallinnan tehtaan laajentamisesta Virossa. Laajentaminen liittyy tuotannon aloittamiseen uuden asiakkaan kanssa. Yhtiö ei ole vielä julkistanut asiakkaan nimeä.

Aloitettava tuotantotoiminta koskee vaativia uuden teknologian tuotteita ja poikkeaa siten tyypillisestä elektroniikkateollisuuden massavalmistuksesta. Laajentaminen tapahtuu vaiheittain vuoden 2010 toisen vuosineljänneksen aikana.

Elcoteqin mukaan tuotannon ylös- ja alasajot ovat tyypillisiä elektroniikan sopimusvalmistuksessa ja niitä tehdään jatkuvasti tuotannon sopeuttamiseksi asiakkaan muuttuviin tarpeisiin ja valmistusmääriin.

Elcoteq ja Ericsson saivat viime heinäkuun lopussa päätökseen kaupan, jolla Elcoteq myi enemmistön Tallinnan tuotantolaitoksen koneista, laitteista ja materiaaleista Ericssonille. Kauppasumma oli noin 30 miljoonaa euroa ja kaupan jälkeen Elcoteqin noin 1200 työntekijää siirtyivät Ericssonin palvelukseen. Ennen kauppaa Elcoteq oli useamman vuoden ajan Viron suurin vientiyritys.

Elcoteq on yrityskaupan jälkeen jatkanut pienimuotoista toimintaa Virossa ja nykyään tehdas työllistää noin 160 henkilöä.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-