Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Buslink-BAS Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

A-Katsastus osti yritykset Virosta ja Puolasta

(Compiler News - 7.1.2009) A-Katsastus-konserni on ostanut katsastusyritykset Virosta ja Puolasta. Kaupan kohteina olivat virolainen Alpter-TÜV OÜ ja puolalainen PKS Wejherowo Sp.zo.o.

Alpter-TÜV on maan kolmanneksi suurin alan yritys. Kaupan myötä A-Katsastuksen asema Viron suurimpana katsastusyrityksenä vahvistuu entisestään ja konsernin paikallisen liiketoiminnan markkinaosuus nousee noin 13 prosenttiin.

A-Katsastus aloitti Virossa vuonna 2008 ostamalla kolme katsastusalan yritystä, jotka sijaitsivat Maardussa, Rakveressa ja Tallinnassa. Ostetut yrityksen koottiin A-Katsastuksen Viroon perustaman tytäryhtiön A-Ülevaatus OÜ:n alle.

Nyt ostetulla Alpter-TÜV:lla on Virossa kolme katsastusasemaa, joista kaksi toimii maan toiseksi suurimman kaupungin Tarton alueella ja yksi Tallinnassa. Yritys on parhaillaan perustamassa neljättä katsastusasemaa, minkä jälkeen A-Katsastuksen verkosto Virossa laajenee seitsemään katsastusasemaan.

Puolassa A-Katsastuksen tytäryhtiö Autotest Polska on toiminut vuodesta 2001 alkaen. Nyt yrityskaupalla hankittu PKS Wejherowo sijaitsee Pohjois-Puolassa lähellä Gdanskin satamakaupunkia. Yrityksen omistamien katsastusasemien sijainti tukee A-Katsastuksen alueellista laajentumisstrategiaa ja asemien sijoittumista suurimpiin kaupunkeihin ja niiden lähistölle. Gdanskin seutu on tärkeä myös raskaan kaluston katsastusten kannalta.

PKS Wejherowon hankinta on ensimmäinen merkittävän kansainvälisen katsastusyrityksen toteuttama yritysosto Puolassa ja siten tärkeä päänavaus maan katsastustoiminnan kehittämisessä ja konsolidoinnissa.

"Olemme jo nyt yksi alan suurimmista yksityisistä toimijoista Euroopassa ja erityisesti Itämeren ympäristö on kotimarkkina-alueemme. Alkanut vuosi on tärkeä konsernimme kansainvälistymistä ajatellen, sillä tavoitteemme on aloittaa ajoneuvojen katsastustoiminta myös Ruotsissa, kun markkinat vapautuvat kilpailulle heinäkuussa", konsernin toimitusjohtaja Juha Tukiainen ennakoi.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-