Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Buslink-BAS Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Aspon Leipurin Oy laajentui yritysostolla Latviassa

Aspo-konserniin kuuluvan Leipuri Oy:n latvialainen tytäryhtiö Leipurin SIA ostaa alan paikallisen yhtiön Raugs un citas preces SIA:n (RCP) koko osakekannan. RCP myy ja markkinoi leipomo- ja elintarvikealan raaka-aineita Latviassa.

RCP on perustettu vuonna 1995 ja sillä on 30 työntekijää. Yrityksen vuotuinen liikevaihto on noin viisi miljoonaa euroa. Kaupalla ei ole merkittävää tulosvaikutusta Aspolle.

Vuonna 1999 perustettu Leipurin Latvian-yhtiö on saavuttanut vakiintuneen aseman paikallisen leipomo- ja elintarviketeollisuuden kumppanina. Nyt tehty yrityskauppa vahvistaa tuntuvasti Leipurin markkina-asemaa myös Latviassa ja antaa hyvän perustan kehittää yhtiön asiakaspalvelua ja logistiikkatoimintoja koko Baltian alueella.

Leipuri toimii myös Latviassa leipomoasiakkaiden kumppanina niin tuotannon kuin tuotekehityksen puolella. Yhtiö ei toimita pelkästään raaka-aineita, koneita ja laitteita vaan kehittää kokonaiskonseptiaan noudattaen myös asiakkaiden tuotteiden makuja ja rakenteita sekä valmistukseen ja tuotekehitykseen liittyvää osaamista.

Leipurin Oy on määrätietoisesti laajentanut läsnäoloaan Itämeren alueella ja itämarkkinoilla.

" Itämarkkinat tarjoavat hyvät mahdollisuudet kehittää juuri elintarviketoimintaamme. Viime vuonna laajensimme toimintaamme Ukrainaan ja etabloiduimme Venäjällä edelleen Siperiaan", Aspon toimitusjohtaja Aki Ojanen kertoo.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-