Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Markinvest

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SRV:lle ja kiinalaisinvestoijalle aiesopimus kauppakeskuksesta Pietariin

(Compiler News - 29.12.2009) SRV Russia ja kiinalainen Baltic Pearl ovat tehneet aiesopimuksen kauppakeskuksen rakentamisesta Pietariin. SRV käynnistää heti sopimuksessa määritellyt selvitystyöt, jotka käsittävät kauppakeskuksen konseptisuunnittelun, markkinatutkimuksen ja ulkopuolisen rahoituksen järjestämisen.

Aiesopimuksen ehtojen täyttyessä SRV suunnittelisi ja rakentaisi kolmen vuoden aikana kahdessa vaiheessa Pietarin keskustan lounaispuolelle yli 100 000 neliömetrin kauppakeskuksen.

Osapuolet ovat myös sopineet perustavansa yhteisyrityksen, joka tulee omistamaan kiinteistökohteen. Kauppakeskuksen rakentaminen etenee, jos lopullinen investointipäätös tehdään vuoden 2010 loppuun mennessä.

Kauppakeskus on osa Baltic Pearl -kehityshanketta, jossa kiinalaisyhtiö kehittää runsaan 205 hehtaarin maa-aluetta Pietarissa. Suurin osa alueelle tulevista teistä ja kanavista sekä rakennusteknisestä infrastruktuurista on jo valmiina.

Kehityshanke käsittää yhteensä noin miljoona neliömetriä asuntoja, kaksi sairaalaa sekä useita kouluja ja lastentarhoja. Kysymyksessä on Kiinan valtion suurin ulkomainen investointiprojekti öljy- ja kaasuteollisuutta lukuun ottamatta. Sen on tarkoitus valmistua vuonna 2013.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-