Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Buslink-BAS Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Renewa toimittaa höyrykattilalaitoksen liettualaiseen voimalaan

(Compiler News - 8.12.2009) Renewa Oy on sopinut liettualaisen Axis Technologies -yhtiön kanssa 20 megawatin höyrykattilalaitoksen toimittamisesta. Kattilalaitos on osa voimalaitosta, jonka Axis rakentaa Liettuan johtavalle kaukolämmön tuottajalle Liteskolle. Voimalaitos nousee Alytukseen, joka sijaitsee noin 100 kilometriä Vilnasta lounaaseen.

Renewan toimituskokonaisuuteen sisältyy yrityksen omaan leijupetikokonaisuuteen perustuva kattilalaitos käyttöön otettuna. Axis vastaa voimalaitoskokonaisuudesta sisältäen muun muassa automaation, sähköistyksen, turbiinilaitoksen sekä rakennustyöt. Päälaitteet toimitetaan työmaalle ensi vuonna ja laitos otetaan käyttöön loppuvuodesta 2011.

Biopohjaisilla polttoaineilla toimiviin kattilalaitoksiin keskittynyt Renewa toimittaa projektiin höyrykattilan siihen kuuluvine laitteineen. Pääpolttoaineena kattilassa käytettään haketta, turvetta ja jonkin verran myös olkea. Laitos tuottaa korkeapaineista höyryä sähkön ja kaukolämmön tuotantoon.

"Sopimus on Renewalle tärkeä päänavaus Baltian markkinoille ja myös osa kansainvälistysstrategiamme toteuttamista", toimitusjohtaja Tuomas Timonen sanoo.

Renewa on suomalainen kansainvälistyvä kasvuyritys, joka tuottaa uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä energiantuotantoratkaisuja lämpö- ja energiayhtiöille sekä teollisuudelle.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-