Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Ragion of Finland Fintra. Fintra. Kansainvälisen liiketoiminnan valmennusta.

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

QPR Software hankkii venäläisen jälleenmyyjänsä liiketoiminnan

(Compiler News - 13.11.2009) QPR Software on sopinut ostavansa jälleenmyyjänsä Trodos Consultingin sekä konsulttipartnerinsa United Project and Services Groupin liiketoiminnot Venäjällä ja muissa IVY-maissa.

Liiketoimintaan sisältyvät kaikki QPR:n ohjelmistoihin liittyvät asiakassopimukset, ratkaisut sekä aineettomat oikeudet.

Liiketoiminta siirretään QPR CIS -yhteisyritykseen, joka aloittaa toimintansa tammikuussa 2010. Se vastaa kaikesta QPR:n ohjelmistoihin kuuluvasta liiketoiminnasta Venäjällä ja muissa IVY-maissa. QPR:n osuus yhteisyrityksen osakkeista on 80 prosenttia ja myyjien yhteensä 20 prosenttia.

Ostetun liiketoiminnan kauppahinnaksi arvioidaan muodostuvan 0,45 miljoonaa euroa. Kauppahinnasta 62,5 prosenttia maksetaan rahana ja 37,6 prosenttia QPR Softwaren omistamilla omilla osakkeilla. QPR ja myyjät ovat sopineet myös myyjien 20 prosentin omistusosuuteen liittyvistä myynti- ja osto-optioista, jotka voidaan käyttää aikaisintaan tammikuussa 2014.

Myyjät siirtyvät QPR:n Venäjän yhtiön palvelukseen Moskovaan. Trodoksen pääomistaja Mger Parunakyan toimii yhtiön pääjohtajana ja UPSF:n pääomistaja Ilja Shappo palvelujohtajana. Pääosa Trodoksen ja UPSG:n muustakin henkilöstöstä siirtyy QPR:n palvelukseen.

Venäjä oli kuluvan vuoden tammi-syyskuussa QPR Softwaren suurin vientimarkkina. Nyt toteutettu järjestely mahdollistaa suorat loppuasiakaskontaktit yhdellä yhtiön avainmarkkina-alueella. Suorituskyky- ja prosessijohtamisen ohjelmistomarkkinan odotetaan kasvavan tuntuvasti tulevina vuosina.

"Venäjän suuri talous, organisaatioiden mittava koko sekä yleisesti tunnustettu tarve kehittää johtamiskäytäntöjä avaavat meille hyviä mahdollisuuksia niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla", QPR Softwaren toimitusjohtaja Jari Jaakkola päättelee.


MUUT UUTISET

Compiler News -talousuutisia
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto: Compiler News 1998-
Selected Business News