Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

VR Cargo Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Pöyrylle iso suunnittelusopimus ratahankkeesta Puolassa

(Compiler News - 14.10.2009) Pöyry on solminut PKP Polskie Lonie Kolojowen kanssa suunnittelusopimuksen uudesta lentokentän rautatieyhteydestä Katowicessa Puolassa. Pöyryn osuus toimeksiannosta on 7,5 miljoonaa euroa.

Pöyry johtaa DB Internationalin kanssa muodotettua suunnittelukonsortiota projektissa, joka käsittää 38 kilometrin pituisen rataosuuden. Hankkeeseen sisältyy myös 28 uutta rakennetta, jotka ovat muun muassa siltoja. Projektin rahoittavat EU:n koheesiorahasto ja Puolan valtio.

Rata kulkee Katowicen lentokentältä Pyrzowicessa Katowicen keskustaan ja edelleen muihin Ylä-Sileesian kaupunkeihin.

Katowiceen rakennetaan myös uusi rautatieasema, jonka on määrä valmistua vuoden 2012 keskivaiheilla palvelemaan Euro 2012 -jalkapalloturnauksen kisaturistien tarpeita.

Pöyryn suunnittelupalvelut alkavat esitutkimuksella, jonka perusteella jatketaan esi- ja rakennuslupasuunnittelua. Tämän jälkeen edetään rakennustyön tarjouspyynnön valmisteluun mukaan lukien tarjouspyyntöasiakirjojen laatiminen.

Toimeksianto käsittää myös tarjousten käsittelyn aikaiset konsulttipalvelut. Suunnitteluvaihe käynnistetään välittömästi ja se kestää vuoden 2011 toukokuuhun. Työhön sisältyy myös ympäristövaikutusten arviointi ja tarvittavien ympäristölupien hankkiminen.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-