Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Buslink-BAS HKKK/Pienyrityskeskus ERMS Fimera Oy

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Latvialaiselle airBalticille Vuoden lentoyhtiö -palkinto

(Compiler News - 9.19.2009) European Regions Airline Association (ERA) on valinnut latvialaisen airBaltic-lentoyhtiön vuoden lentoyhtiöksi kaudella 2009/2010. ERA:n asiantuntijaryhmään kuului sekä ilmaisualan eksperttejä että alan lehdistön edustajia Euroopasta.

ERA:n raadin mukaan airBalticin valintaan vaikutti useampi tekijä. Yhtiö on ensinnäkin onnistuneesti muuttanut toimintamalliaan point-to-point-halpalentoyhtiöstä verkostoyhtiöksi. Se on rakentanut Riiasta tärkeän ja erittäin tehokkaan kansainvälisen syöttökentän.

Lentoyhtiö on myös onnistunut kasvattamaan huomattavasti matkustajamääriään talouden taantumasta ja Baltian maiden erityisen heikosta taloudellisesta tilanteesta huolimatta.

Raadin kolmantena kriteerinä oli se, että airBalticin toiminta perustuu korkeatasoisiin operointi- ja asiakaspalvelustandardeihin.

"Olemme eittäin tyytyväisiä, että eurooppalaiset ilmailualan toimijat ja media ovat valinneet airBalticin palkinnon saajaksi. Yhtiömme tulee myös jatkamaan kehityksen ja kasvun tiellä haastaviin markkinaolosuhteisiin katsomatta", airBalticin kaupallinen johtaja Tero Taskila painottaa.

ERA:n myöntämä Vuoden lentoyhtiö -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991 ja se on tänä päivänä yksi alan arvostetuimmista palkinnoista. Sen ovat aiemmin saaneet muun muassa Aegean Airlines, Eurowings ja Tyrolean Airways.

ERA edustaa eurooppalaisia lentoyhtiöitä ja yhdistykseen kuuluu yli 200 yhtiötä ja organisaatiota, joukossa 60 lentoyhtiötä, 25 lentokenttää sekä yli 100 ilmailuteollisuuden valmistajayhtiötä.

Latvialainen airBaltic on Baltian maiden suurin lentoyhtiö, jonka reittiverkostoon kuuluu yli 60 kohdetta Länsi-Euroopassa, Välimeren alueella, Pohjoismaissa sekä Keski-Aasiassa. Se on kasvattanut matkustajamääriään Riian kentällä yli 30 prosenttia vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana.

Vuonna 1995 perustetun airBalticin pääosakkeenomistajat ovat Latvian valtio 52,6 prosentin osuudellaan sekä Baltijas aviacijas sistcmas SIA, jolla on 47,2 prosentin omistusosuus.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-