Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera Avenir

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Venäjän rakennustuotannon elpymisestä uusia mahdollisuuksia suomalaisille

(Compiler News - 10.9.2009) Venäjällä rakentamisen ja rakennustarvikkeiden markkinat kasvavat myös jatkossa, todetaan Finpron ja Tekesin tutkimuksessa. Alan suomalaisyrityksille odotettavissa oleva käänne avaa suuren potentiaalin erityisesti Suomen lähialueilla.

Finanssikriisi on tällä hetkellä pysäyttänyt puolet käynnissä olevista rakennushankkeista Venäjällä. Tämä aiheuttaa valtavan asuntopulan seuraavan kahden vuoden aikana. Tilanteen purkamiseksi Venäjän valtio on luvannut tukea asumisen rakennemuutosta ja rakennushankkeita huomattavilla summilla.

"Asuntotuki suunnataan ensisijaisesti venäläisille yrityksille, joten suomalaisyritykset tarvitsevat markkinoille päästäkseen venäläisiä kumppaneita. Suomalaisten on tehtävä myös nykyistä enemmän keskinäistä yhteistyötä tuotteiden ja palveluiden myynnissä ja jakelussa", Finpron tutkimuspäällikkö Daria Ivanova neuvoo.

Venäjällä on kysyntää sekä pientalorakentamiselle että kerrostalojen uudis- ja korjausrakentamiselle. Finpron ja Tekesin mielestä suomalaisten vahvuudet ovat tietotaidossa, rakennustekniikassa ja ympäristösuunnittelussa.


Compiler News - IVY ja uudet EU maat
Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
Uutisarkisto: Compiler News 1998-