Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

VR Cargo Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Konsu kokonaan Pretaxin omistukseen

(Compiler News - 9.9.2009) Venäjän ja Ukrainan liiketoimintaan erikoistunut taloushallinnon palveluyritys Konsu Oy siirtyy kokonaan Pretax Yhtiöiden omistukseen. Pretax käyttää osto-oikeutensa Pirjo Karhun ja hänen lähipiirinsä omistamiin Konsun osakkeisiin.

Kauppa tukee Accountor Groupiin kuuluvan Pretaxin tavoitteita kasvaa Pohjois-Euroopan ja Venäjän suurimmaksi talous-, palkkahallinto- ja konsultointipalveluja tuottavaksi yritykseksi.

Viime vuosina nopeaan tahtiin kasvanut lappeenrantalainen Konsu on toiminut Venäjällä vuodesta 1992. Konsu tarjoaa länsimaisille yrityksille yhtiön perustamiseen, taloushallintoon sekä vero- ja lakiasioihin liittyviä palveluja Pietarissa, Moskovassa ja Kiovassa. Yrityksellä on toimipisteet myös Helsingissä ja Münchenissä.

Konsun Venäjän-asiakkaat ovat länsimaalaisia yrityksiä Suomesta, Pohjoismaista, Saksasta, Hollannista ja Yhdysvalloista. Kolmannes Venäjällä paikallista liiketoimintaa harjoittavista suomalaisyrityksistä on Konsun asiakkaita.

Konsun 160 työntekijän henkilöstöstä valtaosa on venäläisiä. Suomalaisia on joukossa parikymmentä pääosin kotimaantoimintoihin liittyvissä tehtävissä.

Konsun perustaja Pirjo Karhu jatkaa toistaiseksi yrityksen toimitusjohtajana. Ensi vuoden alusta hän keskittyy päätoimisesti hallituksen puheenjohtajan tehtäviin.

Karhu näkee tulevaisuuden valoisana nykyisestä taloustilanteesta huolimatta.

"Mahdollisuudet kasvustrategiamme toteuttamiseen ovat erinomaiset ja aiomme laajentaa toimintaamme myös muihin IVY-maihin. Jo nyt voimme tarjota 450 asiakasyrityksellemme kansainvälisiä palveluja kattavasti", Pirjo Karhu toteaa.

Pretax Yhtiöt toimii Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa, Venäjällä ja Ukrainassa. Yrityksen palveluksessa on noin 1 400 työntekijää. Asiakaskunta koostuu pienyrittäjistä aina suuriin kansainvälisiin konserneihin.