Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

VR Cargo Markinvest Avenir

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Metsäkonejätti Deere rakentaa tuotanto- ja varaosakeskuksen Venäjälle

(Compiler News - 3.9.2009) Maailman johtava metsä- ja maatalouskoneiden valmistaja Deere & Company investoi Venäjälle ja rakentaa uuden tuotanto- ja varaosakeskuksen Domodedovon kansainvälisen lentokentän tuntumaan Moskovan lähistöllä.

Uusi tehdas käsittää useita eri tuotantolinjoja sekä pystyy valmistamaan muun muassa traktoreita, puimureita, maansiirtokoneita ja metsäkoneita. Projektin yhteydessä keskitetään useita Deeren nykyisiä toimipisteitä saman katon alle parantamaan jälkimarkkinoinnin palveluja.

Venäjällä on jatkossa yhä tärkeämpi asema maailman ruokahuollossa ja metsätaloustuotteiden toimittajana. John Deeren tuotteet ja ratkaisut voivat osaltaan parantaa maa- ja metsätalouden tuottavuutta edistyksellisen teknologiansa avulla.

Deere & Companyn pääjohtajan Samuel R. Allenin mukaan yhtiön investointipäätös on ensimmäinen askel kohti niitä tavoitteita, jotka Deere julkisti viime heinäkuussa pidetyssä Yhdysvaltojen ja Venäjän liike-elämän huippukokouksessa.

Nyt käynnistetty projekti täydentää muita Deeren Venäjälle suunnittelemia investointeja. Yhtiö aikoo laajentaa vuonna 2005 Orenburgiin perustettua kylvölaitetehdasta sekä valmistelee koulutuskeskuksen perustamista Kalugaan.

Deere on hoitanut Venäjän-toimintojaan myös Suomen yhtiönsä kautta. John Deere Suomi sai viime vuoden heinäkuussa hoidettavakseen Venäjän suurimman metsäteollisuusyhtiön Illim Groupin metsäkonetilauksen. Suuri kertatilaus käsitti 113 metsäkoneen toimittamisen vuoden 2008 aikana. Tilaukseen sisältyneet tavaralajimenetelmän koneet valmistettiin Suomessa Joensuun tehtaalla.

Deere & Company on perustettu vuonna 1837. Yhtiö aloitti ensimmäisen kerran Venäjän-toimintansa jo yli sata vuotta sitten. Nykyisin Deeren jälleenmyyntiverkosto kattaa maan tärkeimmät maa- ja metsätalousalueet. Yhtiöllä ja sen itsenäisillä jälleenmyyjillä on kaikkiaan yli 70 myyntipistettä, jotka työllistävät lähes 2 000 henkilöä.

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-