Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Saimaa Terminals

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Rakla aloittaa turvalasituotannon Pietarissa

(Compiler News - 31.8.2009) Lasialan tukkuliike ja turvalasin valmistaja Rakla Finland on perustanut tytäryhtiön Venäjälle. ZAO Raklan toiminta käynnistyy Pietarissa palonsuojalasien ja lasilankkujärjestelmien jalostamisella ja laajentuu myöhemmin muihin turvalaseihin.

Tuotanto käynnistyy syyskuussa vuokratiloissa Pietarissa. ZAO Raklan tavoitteena on rakentaa vuoteen 2011 mennessä Euroopan nykyaikaisin lasinjalostustehdas Pietariin.

Venäjälle tehtävien investointien suuruus on kaikkiaan noin 25 miljoonaa euroa ja rakennettavan tehtaan ensimmäisenä toimintavuotena tavoitteena on 10 miljoonan euron liikevaihto.

ZAO Rakla on myös solminut Luoteis-Venäjän kattavan kolmevuotisen myyntisopimuksen maailman suurimpiin lasivalmistajiin kuuluvan Pílkingtonin kanssa. Pilkington on osa NSG Groupia.

Raklan Venäjän-yritys työllistää aluksi 10 työntekijä ja kaikki avainhenkilöt on koulutettu Suomessa. Venäjän liiketoimintaa ryhtyy vetämään toimitusjohtaja Vladimir Veltichtchev.

Venäjä on tällä hetkellä potentiaalisin lasirakentamisen kasvumarkkina. Vaikka taantuman myötä paikallinen liiketilarakentaminen on jonkin verran vähentynyt, asuntorakentaminen on edelleen kasvussa. Hiljattain Pietarin alueella on käynnistynyt muutamia isoja rakennusprojekteja.

"Nyt on hyvä ajankohta luoda perusta Venäjän liiketoiminnalle, kun investoinnit ovat edullisia ja markkina heräämässä. Olemme harjoittaneet Suomessa pitkäjänteistä ja kannattavaa yritystoimintaa viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Venäjä on Raklan seuraava kasvumarkkina", Rakla Finlandin toimitusjohtaja Heikki Silfver sanoo.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-