Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Erms Fimera

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Kaikki Viron kodit saavat laajakaistan vuoteen 2015 mennessä

(Compiler eNews -21.8.2009) Viron teleoperaattorit ovat perustaneet Viron valtion tuella Estonian Wideband Infrastructure Network Foundation -järjestön, jonka tavoitteena on rakentaa laajakaistayhteys jokaiseen virolaiseen talouteen vuoteen 2015 mennessä.

Järjestössä ovat mukana myös Eltel Viro ja materiaalitoimittajista Ericsson Viro. "Uskomme, että järjestössä mukana oleminen avaa hyvät mahdollisuudet osallistua tähän erittäin mittavaan projektiin", on Eltelin Suomi-Baltia alueen johtajan Juha Luusuan toive.

Laajakaista toteutetaan rakentamalla valokuitukaapeliverkko, joka takaa nopean 100 Mbit/s internet-yhteyden jokaiseen virolaiseen talouteen. Keskimääräinen laajakaistanopeus kotikonekäyttäjille on Virossa nykyisin vain 1-2 Mbit/s.

"Jos emme rakenna uutta kaapeliverkkoa, saattavat maaseudun asukkaat menettää jokapäiväiset palvelut ja jopa digi-tv:n, kun sähköiset asiointipalvelut kehittyvät. Uusi internet-yhteys mahdollistaa myös kotikonttorin käytön ja antaa paremmat mahdollisuudet asua maaseudulla tulevaisuudessakin", järjestön uusi puheenjohtaja Olavi Harjo sanoo.

Viron talousministeri Juhan Parts kertoo, että kaapeliprojekti työllistää 400 henkilöä vuosittain. Lisäksi nopeampi internet-yhteys mahdollistaa uusien työpaikkojen luomisen.

Projektin kustannusarvio on 1,5 miljardia Eestin kruunua. EU osallistuu projektin rahoittamiseen.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-