Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

VR Cargo Fintra. Fintra. Kansainvälisen liiketoiminnan valmennusta.

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

SOK avasi ensimmäisen Prisman Vilnassa

(Compiler News - 20.8.2009) SOK avasi ensimmäisen Prisman Ozas-ostoskeskuksessa Vilnassa. Ozas on monipuolinen kokonaisuus, joka sijaitsee hyvin yhteyksien varrella. Keskuksessa on 180 erikoisliikettä täydentämässä Prisman tarjontaa. Lisäksi kompleksissa on ravintoloita, Baltian suurin viihdekeskus sekä 2 300 pysäköintipaikkaa.

Prisma Ozasin kokonaispinta-ala on noin 10 000 neliömetriä ja asiakkaita palvelee 130 työntekijää käsittävä myymälähenkilöstö. Myymäläinvestointi maksoi noin kolme miljoonaa euroa.

"Prisma on laajan valikoiman hypermarket, jonka tuotevalikoima on suunnattu liettualaisille asiakkaille. Tuotteista noin 90 prosenttia on peräisin paikallisilta tavarantoimittajilta", UAB Prisma LT:n toimitusjohtaja Anu Huuska selvittää Liettuan Prisman tuotteiden taustoja.

Liettuan päivittäistavaramarkkinoilla kilpailu on kovaa ja ruoan myynti on laskenut 16 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Maan taloudellisesta tilanteesta johtuen myös syksystä tulee haastava. Huuskan mukaan Prisman vahvuutena on helppo ja nopea asiointi, yli 40 000 tuotteen tarjonta ja pysyvästi edullinen hintatason, mikä merkitsee hintajohtajuutta Vilnassa.

SOK jatkaa investointejaan Liettuassa ja kartoittaa uusia liikepaikkoja eri puolilla maata. Tavoitteena on avata lähivuosina neljästä viiteen Prismaa Vilnassa sekä yksi tai kaksi markettia muualle Liettuaan.

Jo käynnistettyjä ja julkistettuja hankkeita SOK:lla on tällä hetkellä kaksi. Liettuan toinen Prisma, 11 000 neliömetrin Prisma Pramones avataan vuoden 2010 syksyllä maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Kaunasiin. Kolmas, samansuuruinen Prisma avataan Olinda-kauppakeskukseen alkuvuodesta 2011.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-