Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Markinvest Erms Fimera Sponda - Portagate Helsinki

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Saimaan kanavan vuokraneuvottelut saatiin päätökseen

(Compiler News - 30.7.2009) Suomi ja Venäjä ovat päässeet yhteisymmärrykseen Saimaan kanavan vuokraamista ja kanavaliikenteen turvaamista koskevan sopimuksen yksityiskohdista.

Neuvotteluissa sovittiin vuokrauksen jatkumisen mahdollistavan valtiosopimuksen asiasisällöstä ja käytiin läpi vielä ratkaisemattomia kohtia. Vuokrasopimus annetaan molempien maiden hallitusten hyväksyttäväksi ja tasavallan presidentiltä pyydetään allekirjoitusvaltuuksia elokuun aikana.

Sopimuksen mukaan Venäjä vuokraa Saimaan kanavan Venäjän puolella olevan kanavaosuuden ja siihen liittyvän alueen Suomelle 50 vuodeksi. Kanavan perusvuokra Suomelle on 1,22 miljoona euroa vuodessa riippumatta kanavan alusliikenteen määrästä. Lisäksi Suomi maksaa muuttuvaa vuokraa kanavalla liikennöivien alusten mukaan.

Nykyinen Saimaan kanava avattiin liikenteelle vuonna 1968. Kanava on 43 kilometriä pitkä ja se on porrastettu kahdeksalla sululla. Kanava ja sitä ympäröivä alue vuokrattiin Neuvostoliitolta 50 vuodeksi vuonna 1963.

Suomen ja Venäjän välisiä virallisia neuvotteluja uudesta Saimaan kanavaa koskevasta valtiosopimuksesta on käyty syyskuusta 2005 lähtien.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-