Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Re&Solution Sponda - Portagate Helsinki

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Lattelecomin uusi mobiilitunnistus käyttää Valimo Wirelessin teknologiaa

(Compiler News - 30.7.2009) Teleoperaattori Lattelecom on avannut mobiilitunnistuspalvelun Latviassa. Valimo Wirelessin teknologialla toteutettua palvelua hyödyntää alkuvaiheessa yhdeksän palveluntarjoajaa.

Palveluntarjoajien joukossa on esimerkiksi Latvijas Krajbanka, Riian kaupunki, Lattelecomin ja mobiilioperaattori LMT:n verkkoasiakaspalvelut sekä paikallisia yrityksiä, julkishallinnon yksiköitä ja korkeakouluja.

Valimon mobiilitunnistus mahdollistaa kuluttajille turvallisen ja vaivattoman tavan kirjautua erilaisiin palveluihin käyttäen matkapuhelinta tunnistautumiseen. Sitä voidaan soveltaa missä tahansa palvelussa ja palvelukanavassa.

"Latvialaisella internetin käyttäjällä on keskimäärin yksitoista salasanasuojattua palvelua käytössään. Noin neljällä viidestä käyttäjästä on ollut vaikeuksia omien tietojensa hallinnan kanssa unohtuneiden salasanojen vuoksi. Turvallisen ja luotettavan mobiilitunnisteen käyttö vaatii vain yhden itse valitun koodin muistamisen", Lattelecom Technologyn hallituksen puheenjohtaja Rinalds Sprogis toteaa.

Vuonna 2000 perustettu Valimo Wireless on maailman johtava mobiilitunnistusteknologian tarjoaja mitattuna sekä tekniikkaa hyödyntävien asiakkaiden että sitä käyttäjien kuluttajien määrällä. Julkisen avaimen tekniikkaa PKI:tä hyödyntävä Valimon mobiilitunnistus perustuu kännykän sim-kortille asennettuun salaiseen avaimeen, jota käytettään pin-koodilla.

Valimo tekee matkapuhelimesta sähköisen henkilöllisyystodistuksen. Teknologia mahdollistaa turvallisen tunnistautumisen ja dokumenttien allekirjoittamisen matkapuhelimen avulla.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-