Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

MTK ja Venäjän maatalousjärjestö Akkor yhteistyöhön

(Compiler News - 6.7.2009) MTK ja Venäjän tuottajajärjestö Akkor ovat sopineet yhteistyöstä. Sen tavoitteena on tiedonvaihto maa- ja metsätalouden saralla. Tärkeitä kehittämiskohteita ovat muun muassa koulutukseen ja maaseudun työvoimaan liittyvät kysymykset. Myös koneisiin ja lannoitteisiin liittyvät asiat nousivat esityslistalle.

Sopimus allekirjoitettiin Pietarin ja Leningradin alueen paikallisyhdistyksen kanssa. Jatkossa MTK:n tavoitteena on päästä yhteistyöhön Venäjän koko tuottajajärjestön kanssa.

Venäjän tuottajien valtakunnallinen järjestö Akkor jakaantuu 80 alueelliseksi liitoksi. Pietarin ja Leningradin alueen tuottajayhdistykseen kuuluu 17 paikallisyhdistystä. Paikallisia rekisteröityjä viljelijöitä on noin 300 000, joista arviolta puolet kuuluu Akkoriin.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila näkee sopimuksen avaavan luontevan kanssakäymisen lähinaapurin kanssa. Vastaavasti myös venäläinen osapuoli pitää sopimusta tärkeänä päänavauksena tulevalle yhteistyölle.

"Venäjällä on halua saada tietoa esimerkiksi maatalouden eri rahoitusjärjestelmistä. Myös maaseutumatkailun kehittämisestä ollaan hyvin kiinnostuneita", Marttila kertoo.

Venäjällä on meneillään maaseudun kehittämisohjelma vuosille 2008-2012. Akkor neuvottelee tukiehdoista sekä alueellisesti että federaation tasolla. Tiloja tuetaan muun muassa korkotuetuin lainoin. Investointitukea voi saada maatilojen kehittämisen lisäksi elintarvikkeiden jatkojalostukseen ja maaseutumatkailuun.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-