Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Hellevig Klein Usov

Compiler eNews
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Yritysjohtajien suomalais-venäläiselle koulutusyhteistyölle jatkoa

(Compiler News - 10.6.2009) Nuorten venäläisten ja suomalaisten elinkeinoelämän johtajien koulutusyhteistyö jatkuu myös vuosina 2009-2010. Asiasta sovittiin pääministeri Vladimir Putinin Suomen vierailun aikana allekirjoitetussa yhteistyöpöytäkirjassa.

Yhteistyöpöytäkirjan mukaan 80 nuorta venäläistä koulutetaan Suomessa vuoden 2010 loppuun mennessä. Uutena piirteenä yhteistyössä on, että nyt voidaan vastavuoroisesti lähettää myös suomalaisia nuoria yritysjohtajia Venäjälle tutustumaan venäläiseen liikkeenjohtokulttuuriin ja yritysjohtokäytäntöön. Kesän aikana valitaan ensimmäinen suomalaisten pilottiryhmä, joka lähtee Venäjälle syyskuussa 2009.

Hankkeen toteuttajana Suomessa on Kansainvälisen kaupan koulutuskeskus Fintra. Fintran vuosina 2006-2008 järjestämiin Finrus-valmennusohjelmiin on osallistunut yhteensä 100 nuorta venäläistä yritysjohtajaa. Ohjelmien tulokset ovat olleet erittäin myönteiset ja molemmat osapuolet ovat halunneet jatkaa yhteistyötä.

Työ- ja elinkeinoministeriö on rahoittanut Suomen ja Venäjän välisen yritysjohdon Finrus-koulutushankkeen vuosien 2008-2010 jatko-ohjelman toteuttamista. Varat tulevat ulkoasianministeriön TEM:n käyttöön asettamasta lähialueyhteistyön määrärahasta.

MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-