Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Konsu Accountor Group Pienyrityskeskus

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Tikkurila vahvisti asemiaan Venäjän teollisuusmaalimarkkinoilla

(Compiler News - 19.5.2009) Kemiran maaliliiketoiminnasta vastaava Tikkurila on ostanut loput 30% kahdesta Pietarissa toimivasta teollisuusmaaliyhtiöstään. OOO Gamma Industrial Coatings valmistaa metalliteollisuusmaaleja ja OOO Tikkurila Powder Coatings jauhemaaleja. Kaupan jälkeen Tikkurilan omistusosuus molemmissa yhtiöissä on 100 %.

Keväällä 2007 Tikkurila osti ensimmäiset 70 % teollisuusmaaliyhtiöistä OOO Gamma Industrial Coatings ja OOO Tikkurila Powder Coatings. Yhtiöt markkinoivat valmistamiaan teollisuusmaaleja Gamma- ja Ohtek-brändien alla. Niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 10,7 miljoonaa euroa ja henkilömäärä 155.

Tikkurilalla on Venäjällä viisi maalitehdasta, joiden tuotteita myydään Teks-, Finncolor-, Gamma- ja Ohtek-tuotemerkeillä. Tikkurila Oy on myös vienyt maaleja Venäjälle jo vuosikymmeniä Tikkurila- ja Tikkurila Coatings -tuotemerkeillä. Tikkurilan teollisuusmaalien myyntiyhtiö aloitti toimintansa Pietarissa vuonna 1998.

Tikkurila on johtava maaliyhtiö Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä sekä yksi alansa johtavista Baltian maissa. Tikkurila tarjoaa merkkituotteita ja asiantuntijapalveluita kuluttajille, ammattimaalareille ja teollisille asiakkaille noin 40 maassa. Sen valikoimaan kuuluvat kauppa- ja rakennusmaalit sekä puu- ja metalliteollisuusmaalit. Vuonna 2008 Tikkurilan liikevaihto oli noin 648 miljoonaa euroa ja henkilömäärä 4 000.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-