Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Sponsa - Portagate Helsinki ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Outokummun oma selvitys kiistää Tullin väärinkäytössyytteet

(Compiler News - 19.5.2009) Teräsvalmistaja Outokumpu kiistää syylistyneensä mihinkään sen Venäjän-kaupan vientikäytäntöihin liittyviin väärinkäytöksiin. Tulli käynnisti kaksi vuotta sitten maaliskuussa rikostutkinnan, jonka tarkoituksena on selvittää, onko Outokumpu myynyt ruostumatonta terästä veroparatiisiyrityksille.

Lisäksi epäillään Outokumpu Stainlessin yhteistyössä kaakkoissuomalaisen huolintayrityksen kanssa teettäneen väärennettyjä vientiasiakirjoja, joilla on kierretty Venäjän tullimaksuja ja kaksoislaskuilla veroja.

Outokummun on toimittanut Tullille yhtiön Venäjän vientikäytäntöjä koskevan loppulausunnon. Sen mukaan kaikki epäilyt ovat aiheettomia.

Roschier Asianajotoimisto Oy on Outokummun toimeksiannosta perehtynyt Tullilta saatuun esitutkintamateriaaliin ja päätynyt siihen, että materiaalista ei löydy näyttöä, että Outokumpu Stainless Oy:n henkilöstö tai yhtiö itse olisi syyllistynyt Tullin epäilemiin väärennykseen tai kirjanpitorikokseen.

Myös Outokumpu-konsernin tilintarkastusyhteisö, KPMG Oy Ab, katsoo, että epäilyt virheellisistä tilinpäätöskäytännöistä ovat perusteettomia.

Outokumpu suhtautui Tullin esittämiin syytöksiin erittäin vakavasti ja käynnisti välittömästi omat tutkimuksensa. Roschier palkattiin tekemään asiasta itsenäinen tutkimus, jonka tuloksena todettiin jo kesäkuussa 2007, ettei näyttöä Tullin epäilemistä rikoksista löytynyt. Yhtiö on tehnyt esitutkinnan ajan yhteistyötä viranomaisten kanssa ja pyrkinyt auttamaan asian saattamista lopulliseen päätökseen.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-