Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Visma - financial administration Sponsa - Portagate Helsinki ERMS Fimera Oy

vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland

Hobby Hall lopettaa kannattamattoman Baltian-toimintansa

(Compiler News - 12.5.2009) Stockmann-konserniin kuuluva etäkauppayritys Hobby Hall lopettaa syksyyn mennessä toimintansa Baltian maissa ja keskittyy toimintansa kehittämiseen Suomessa. Kannattamattoman Baltian toiminnan lopettaminen on osa Hobby Hallin käynnisä olevaa tervehdyttämistä.

Hobby Hall on toiminut Virossa vuodesta 1992, Latviassa vuodesta 2000 ja Liettuassa vuoden 2002 alkaen. Myynti Baltian maissa oli viime vuonna yhteensä 33 miljoonaa euroa. Summa edusti vajaata viidennestä Hobby Hallin viime vuonna saavuttamasta 191 miljoonan euron kokonaismyynnistä.

Hobby Hall on kaikissa Baltian maissa harjoittanut sekä perinteistä kuvastokauppaa että verkkokauppaa. Lisäksi sillä on Tallinnassa ollut myymälä.

Hobby Hallin toiminta Baltiassa ei ole koko 2000-luvun aikana saavuttanut riittävää kannattavuustasoa. Baltian maiden nopeasti syventyneestä talouskriisistä seurannut ostovoiman heikentyminen on vienyt toiminnan tappiolliseksi, eikä lähivuosina ole näköpiirissä mahdollisuuksia toiminnan kannattavuuden parantamiseen.

Baltian maiden viimiset asiakastilaukset vastaanotetaan heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja toiminta lopetaan vaiheittain elokuun loppuun mennessä. Toiminnan loppuessa kaikki Baltian maiden henkilöstön työsuhteet päätetään. Hobby Hallin palveluksessa on Virossa 63 ja Latviassa 19 henkilöä.

Suomessa Hobby Hall aloittaa Baltian toiminnan lopettamisen vuoksi yt-neuvottelut 42 henkilötyövuoden vähentämiseksi markkinoinnista, ostoista ja logistiikasta.

Toiminnan lopettaminen ei aiheuta kertaluontoisia kustannuksia, jotka olennaisesti ylittäisivät operatiivisen tappion, mikäli toimintaa jatkettaisiin vuoden 2009 loppuun asti.

Stockmann teki vuoden alussa päätöksen Hobby Hallin integroimisesta Stockmannin tavarataloryhmään ensi vuoden alusta lukien. Vuoden 2009 ajan Hobby Hall jatkaa itsenäisenä liiketoimintayksikkönä tavoitteenaan kannattavuuden parantaminen ja integraation toteuttamiseen valmistautuminen.


MUUT UUTISET

Idänkaupan Vientipalvelut -verkkolehti
• Idänkaupan Vientipalvelut Arkisto 2001-
• Compiler eNews -uutismuistio (tilattava)
• Uutisarkisto: Compiler News 1998-